De lock down hier in België was voor mij een verademing niettegenstaande ik hard gewerkt heb als ervaringsdeskundige online.

Ik draag de gevolgen van zeer ernstige trauma’s in mijn kindertijd.

Ik hielp andere ervaringsdeskundigen om programma’s te installeren zodat de samenwerking met de scholen ook voor hen mogelijk was. …

Ik gaf 13 getuigenissen en ook begeleidingsvaardigheden. Dit voor verschillende scholen in België.

Het was soms zwaar en zeker zeer intensief online. Het komt dichtbij.

Ik was vaak nog laat bezig maar ondervond minder prikkels daar we zoveel mogelijk moesten thuis blijven en live contacten niet mochten.

Ik was veel rustiger.

Op vrije momenten kon Ik schilderen. Ik weet niks van kunst af. Ik werk vanuit mijn buikgevoel. Van binnen naar buiten. Dan moet je echt je hoofd uitschakelen en niet nadenken over wat komt. Das een kunst op zich.

Ik geef ook workshops, werken vanuit buikgevoel maar nu is dit nog niet terug toegelaten.

Momenteel, met de nog steeds vrije tijd ben ik een cursus aan het schrijven, “De kracht van creativiteit “ om les te geven aan cursisten.

Ik wil iets doen met wat me overkomen is. Dan is het niet voor niks geweest. Ik kan enkel pogen iets mee te geven aan studenten verpleegkundigen, ergotherapie, medewerkers psychiatrische centra en ziekenhuizen, organisaties,…. dan wordt het mogelijks nog zinvol….

Bijgevoegd de werken van tijdens de volledige Lock Down. Meerderen werken van 80X100 cm en eentje 80X120cm. Bewerkt met allerlei materialen zoals zand, steentjes, hout, ….. , dit met modelleer pasta.

Het was een uitlaatklep. Genoten van de rust in volledige lock down hier in België!

Hilde Moreel