UITNODIGING

voor de thema middag en tentoonstelling rond de boekpresentatie

KRACHT UIT GEWELD

op donderdag 19 mei vanaf 14.00 uur in de Voorhof, Middeldiepstraat 6 te Sliedrecht.

Het programma van de middag is als volgt:

14.00 ontvangst met koffie en thee

14.20 lezingen met

Esther Veerman (kunstenaar en ervaringsdeskundige)

Ineke Boerefijn (College voor de Rechten van de Mens)

Andrea Walraven-Thissen (Internationale expert psychosociale hulpverlening)

Afgewisseld met muziek van Dieke de Jong

16.00 forum

16.30 presentatie van het boek

Kracht uit geweld. Trauma in beeld door lotgenoten’.

Aansluitend opening tentoonstelling ‘Kracht uit geweld’.

16.45 hapje/drankje en wandeling naar tentoonstelling ‘Kracht uit geweld’ Bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1 (eindtijd +/- 17.40)

Al 10 jaar voert Esther Veerman de strijd tegen huiselijk geweld en seksueel misbruik samen met lotgenoten uit het hele land door middel van Kunst. In het boek Kracht uit geweld, trauma in beeld door lotgenoten komen de verhalen van de kunstenaars samen met hun Kunst aan het woord.

Tijdens de thema-middag gaan we met elkaar in gesprek over de maatschappelijke en politieke implicaties van huiselijk geweld en seksueel misbruik, samen met Ineke Boerefijn van het College voor de Rechten van de Mens. Esther Veerman, oprichter van Stichting Kunst uit geweld, zal als ervaringsdeskundige iets vertellen over de gevolgen van seksueel misbruik en haar weg naar herstel. Vooral kunst heeft voor haar een grote rol gespeeld op haar weg naar herstel en bovenal de contacten met tal van lotgenoten gaandeweg de jaren. Andrea Walraven-Thissen werkt als internationale expert psychosociale hulpverlening in verschillende landen, met name bij grote rampen. Op deze middag zal zij ingaan op de dynamiek van schuld en schaamte ten gevolge van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Hoe werkt trauma door in je verdere leven? Ervaringsdeskundige Dieke de Jong zal vanuit een van haar gedichten een lied ten gehore brengen. Al tijdens eerdere tentoonstellingen heeft zij op deze wijze meegewerkt en we zijn heel blij dat ze ook deze keer een van haar liederen met ons wil delen.

Voor opgave voor het middagprogramma mail: esther@kunstuitgeweld.nl

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de Bibliotheek: debibliotheekaanzet.nl