Dag van de Rechten van de Mens

Bij de uitreiking van de Prijs voor de Mensenrechtendag vroeg de Commissie voor de Rechten van de Mens ons om een kleine tentoonstelling te organiseren. Dit jaar stond de dag in het teken van geweld tegen vrouwen. Met Joyce Koomans (†), Gabriel Orion Marie, Mariëtte Schrijver en Esther Veerman.

Huizen 2019/2020

In de Bibliotheek in Huizen hebben we een prachtige tentoonstelling gehouden. Zowel een TV interview als ook Radio 5 heeft ons hierover geïnterviewd. Als Stichting krijgen we steeds meer bekendheid. ), met werk van Jennie, Anoniem, Ingrid von Weersch, Mariska Susebeek, Pascal Visser, Saskia Jonker, Tirza, Lara Landman, en Esther Veerman.

Week tegen geweld Woudenberg

Tijdens de afgelopen Week tegen geweld waren we te gast in Woudenberg. Daar hebben we door middel van een kleine maar krachtige tentoonstelling opnieuw aandacht mogen besteden aan de gevolgen van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Mariëtte Schrijver  heeft in een interview in het Algemeen Dagblad op zeer indrukwekkende wijze haar verhaal gedeeld. We merken door de jaren heen dat verhalen er meer mogen zijn. Dat er meer aandacht komt voor de problematiek rondom misbruik en geweld. Maar ook dat er nog veel vooroordelen en misverstanden zijn. We gaan door! Met Mariëtte Schrijver, Carla, Anoniem, Ingrid von Weersch, Mabel en Esther Veerman.

Rotterdam Event Driedaagse tegen Seksueel misbruik in families

Een heel groot event in Rotterdam waar we als thema: seksueel misbruik in families, centraal hebben gesteld in samenwerking met Maaike van der Graaf van Aanpak Seksueel Geweld in Rotterdam. De opening werd gedaan samen met de Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar. De tweede dag waren er workshops vanuit het kaartenproject: “Een Kaart voor Elke Dag”. Een grote groep zorgprofessionals nam hieraan deel. De derde dag was er een theatergroep en werden er opnieuw levensverhalen gedeeld. Wat daaraan bijzonder was, was dat zowel een meneer zijn verhaal deelde, als ook een mevrouw met een migratie achtergrond. Voor beide mensen geldt dat een coming out ontzettend ingewikkeld is en kan zijn en gepaard kan gaan met grote dreiging. met werk van Jennie, Marije, Anoniem, Ingrid von Weersch, Mabel, Joyce Koomans †, Gabriel Orion Marie en Esther Veerman.

Week tegen geweld Apeldoorn

In aanloop naar de Week tegen geweld in 2017 heeft Esther  een workshop gegeven in de Vrouwenopvang met het kaartenproject “Een Kaart voor elke Dag”. Vanuit dat project is een kunstwerk gemaakt dat ook getoond is bij de tentoonstelling in de Week tegen geweld. Met Joyce Koomans †, Mariëtte Schrijver, Marije, Jennie, Esther Veerman, en werk van vrouwen uit de vrouwenopvang, waaronder een tekening van een jongedame van 12 jaar.

Week tegen Kindermishandeling Veenendaal

In de Week tegen Kindermishandeling hebben we een grote tentoonstelling gehouden in Veenendaal met een zestal kunstenaars. Met Jennie, Marije, Mariëtte Schrijver, Jiska Sharon, anoniem en Esther Veerman.

Wierden 2017

Het bijzondere aan de tentoonstelling in Wierden was dat er ook Kunst uit Spanje werd getoond. In Spanje is er nog nauwelijks ruimte voor de strijd tegen huiselijk geweld. We hopen dat we door aandacht te geven aan kunstenaars hier in Nederland, we ook hen in Spanje iets meer ruimte kunnen bieden. Met Ron Goudzwaard, Irina, Askoa, Marie Louise van Buel, Anne, Aïda Winkelhorst, Anja van der Hart, Mabel en Esther Veerman.

Tentoonstelling Twenterand (Vriezenveen en Vroomshoop)

In Vriezenveen hebben we een mooie evenwichtige tentoonstelling gehouden met vrouwelijke kunstenaars van zowel sculpturen, gedichten als schilderijen. De grote diversiteit in kunst geeft de kijker een zo uniek inzicht in de belevingswereld van een overlevende van geweld. Dat wat niet met woorden gezegd kan worden kan wel in beeld en dichtvorm uitgedrukt worden. Na Vriezenveen verhuisde de tentoonstelling naar Vroomshoop. Voor 14 burgemeesters en de Commissaris van de Koning heeft Esther vervolgens mogen vertellen over de gevolgen van huiselijk geweld en seksueel misbruik, waarna de delegatie de tentoonstelling heeft bezocht. Met Mariëtte Schrijver, Renate, Mariska Susebeek, Marije, Dieke de Jong, Jiska Sharon, Marie Louise van Buel, Esther Veerman.