Ab Harrewijn Prijsuitreiking 13 mei 2016

13 mei was het dan zover: de uitreiking van de Ab Harrewijn Prijs 2016. De Prijsuitreiking werd gehouden in de Pauluskerk in Rotterdam, de thuishaven van vele daklozen in Rotterdam.

Het is meer een woonhuis dan een kerk, en we moesten dan ook twee trappen op om de kerk te bereiken. Beneden werden vele maaltijden uitgedeeld tijdens ons feest.

Iedere genomineerde werd Live geïnterviewd en kreeg alle aandacht om nog één keer haar of zijn verhaal te doen ten overstaan van het enthousiaste publiek. Zoals voorzitter en oud kamerlid Ineke van Gent aangaf: er was uit 38 uitstekende inzendingen gekozen tot 5 genomineerden en het viel niet mee om een winnaar te kiezen.

Uiteindelijk won Here to Support de hoofdprijs, het is hen van harte gegund, juist omdat in deze tijd de vluchtelingen problematiek zo enorm aanwezig is en zij de menselijkheid van vluchtelingen onder de aandacht brengen. Wij zijn als Stichting Kunst uit Geweld enorm blij met onze nominatie en hier een paar foto’s van deze prachtige middag.
[envira-gallery id=”1475″]