Voorlichtingsavond 16 november Sliedrecht

SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat wordt maandag 16 november 2020 een informatieavond over de impact van huiselijk geweld en seksueel misbruik in Sliedrecht gehouden. De avond begint om 19.30 uur en is op de website van de kerk via een livestream te volgen.

Esther Veerman vertelt over haar ervaringen en wordt daarbij geassisteerd door haar echtgenoot. Op de achtergrond een aantal schilderijen van ‘Kunst uit geweld’. Dit was eind oktober 2019. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

De avond is in de week tegen kindermishandeling (16 – 22 november 2020). Aan de avond werken mee Veilig Thuis regio Zuid-Holland zuid, wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA), Esther Veerman (coördinator van Stichting “Kunst uit geweld”) en traumapredikant ds. Alexander Veerman.

Programma inhoudelijk
Op deze avond gaat Esther Veerman vanuit haar eigen ervaringen in op de gevolgen van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) licht toe wat de rol van de burgerlijke gemeente is in de strijd tegen deze vormen van geweld. Veilig Thuis licht via een beeldbelgesprek toe wat de visie, taak en handelswijze van deze organisatie is. Tot slot beschrijft ds. Alexander Veerman de mogelijkheden en valkuilen van de geloofsgemeenschap beschrijven in het omgaan met huiselijk geweld en seksueel misbruik. Het is niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn. Wel wordt er op de avond ruimte geboden om via de digitale mogelijkheden vragen te stellen. (tekst overgenomen van Sliedrecht24)

Kijk mee via:   https://www.youtube.com/watch?v=WBuUbJihyLE&feature=share&fbclid=IwAR2VpLBqJdTb4uA-yffia-GyoNtXy0_KnCV_C-W2Dn_fAmwMxDwHyfziUk0