Gevangen in eigen geest

[xyz-ihs snippet=”Gevangen-in-eigen-geest”]

Samenvatting

De afgelopen tijd berichtten de buitenlandse en Nederlandse media over schokkende verhalen van seksueel misbruik. Hoe kon zoiets gebeuren? Waarom greep niemand in?

In zijn autobiografische verhaal Gevangen in eigen geest beschrijft Dré Simons (Geleen 1957) via zijn hoofdpersoon Tommy nauwgezet en zonder opsmuk de seksuele, geestelijke en lichamelijke mishandelingen die hem als weerloos jongetje werden aangedaan, thuis door zijn ouders, maar ook in de opvangtehuizen waarin hij belandde. Het is een verontrustend boek dat de lezer niet alleen een blik in de duistere wereld van seksueel en geestelijk misbruik biedt, maar ook laat zien hoe lang en moeilijk het pad is van overleven naar leven voor het slachtoffer. Velen blijven voor het leven getekend.

Dré Simons schreef zijn pijnlijke relaas om mensen die hetzelfde hebben ondergaan of nog steeds moeten meemaken een hart onder de riem te steken. Met zijn boek wil hij laten zien dat de geest ontzettend sterk is en dat de mens in staat is alle tegenslagen te overwinnen.
Na een leven van vallen en opstaan is hij nu gelukkig getrouwd en als ervaringsdeskundige werkzaam als co-counselor.