Esther Veerman spreekt openhartig over haar werk op RTV Oost

Esther Veerman is theologe, maar dat is niet de reden dat Inga, verslaggeefster van RTV Oost, haar opzoekt. Ze schildert en tekent – haar hele leven al – en haar kunst staat in het teken van verwerking.

Esther is als klein meisje tot jong volwassen vrouw ontelbaar veel keren verkracht, door dezelfde maar ook veel verschillende mannen. Je zou het een wonder kunnen noemen dat ze er nog is, en het is bovenal een wonder dat ze de kracht heeft om met haar verhaal naar buiten te komen…

Dat kunst als podium en aandacht hiervoor relevant is blijkt uit een Europees onderzoek van vorig jaar. Eén op de drie vrouwen komt met geweld in aanraking, in Nederland is dat zelfs bijna één op de twee. En één op de vijf vrouwen is slachtoffer van seksueel geweld.

De gemeente Twenterand wil het onderwerp bespreekbaar maken in de Week van Geweld. Op 23 november exposeren acht kunstenaars met totaal verschillend werk in het gemeentehuis in Vriezenveen. Van levensgrote vogelvleugels tot stalen platen met gedichten. De expositie duurt tot 1 januari, daarna verhuist deze naar Het Punt in Vroomshoop van 6 januari tot 1 maart.

Hier kunt u de uitzending bekijken: http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=373057