Tentoonstelling Gemeentehuis Kampen geopend

KAMPEN – Ruim dertig schilderijen getuigen de komende weken in de hal van het Kamper stadhuis in stilte van de gevolgen van huiselijk geweld op slachtoffers. De tentoonstelling ‘Kunst uit Geweld’ in het gemeentehuis aan het Burgemeester Berghuisplein wordt gehouden in het kader van de landelijke campagneweek Week Zonder Geweld (van 25 november tot en met 1 december) en is opgezet door de gelijknamige stichting.

Ruim dertig schilderijen getuigen de komende weken in de hal van het Kamper stadhuis in stilte van de gevolgen van huiselijk geweld op slachtoffers. De tentoonstelling ‘Kunst uit Geweld’ in het gemeentehuis aan het Burgemeester Berghuisplein wordt gehouden in het kader van de landelijke campagneweek Week Zonder Geweld (van 25 november tot en met 1 december) en is opgezet door de gelijknamige stichting.

Kunst kan een manier zijn om over te brengen wat huiselijk geweld met mensen doet, denkt de stichting Kunst uit Geweld, en wil deze kunstuitingen een podium geven. De afgelopen vijf jaar is negen procent van de bevolking in Nederland getroffen door huiselijk geweld. In ruim de helft van de gevallen gaat het om geweld tussen (voormalige) partners, maar ook kinderen en ouderen zijn slachtoffer.

De tentoonstelling werd gisteren geopend door burgemeester Bort Koelewijn en Esther Veerman van Kunst uit Geweld en is nog te zien tot en met 13 december.