Tentoonstelling Kracht uit Geweld in Het Punt in Vroomshoop – Delta FM

VROOMSHOOP – In Het Punt in Vroomshoop is vanaf vandaag een tentoonstelling geëxposeerd met werk van kunstenaars die met huiselijk of seksueel geweld te maken hebben gehad, Stichting Kunst uit Geweld. De expositie is eerst in het Gemeentehuis te Vriezenveen te zien geweest en de laatste dagen naar Vroomshoop verplaatst.
[envira-gallery id=”1458″]
Stichting Kunst uit Geweld is opgericht in november 2011 en heeft als doel om de verhalen over dit geweld onder de aandacht te brengen. Mensen getroffen door dit geweld krijgen de kans om hun verhaal te uiten in kunst en dat valt te zien op deze tijdelijke tentoonstelling en op een permanente tentoonstelling op hun website, www.kunstuitgeweld.nl

Deze tentoonstelling, ‘Kracht uit Geweld’ is geopend door burgemeester Visser, in het bijzijn van een aantal genodigden. De burgemeester verwoordde hoe belangrijk het is in te zien welk een maatschappelijk probleem seksueel geweld is en het vele leed dat daarmee gemoeid is. Moedige kunstenaars die hun verhaal naar buiten brengen in foto’s, schilderijen, gedichten en kunstwerken. Esther Veerman, die zich hard heeft gemaakt om deze tentoonstelling in Twenterand te krijgen, vertelde zeer aangrijpend over haar verleden. Dieke de Jong vertelde en zong haar gedichten vol emotie.

Daarna was het aan de genodigden de kunstwerken te bekijken en met de kunstenaars daarover te spreken.
De tentoonstelling is nog te zien tot 1 maart 2016.

(De fotos zijn gemaakt door Arend Gerritsen uit Vriezenveen)