,

Stichting Kunst uit geweld bestaat 10 jaar!

Helemaal blij verrast was Esther Veerman toen 9 november geheel onverwacht er een bijeenkomst werd gehouden en er een aantal mensen haar kwamen feliciteren. 10 Jaar al proberen we aandacht te vragen voor de strijd tegen huiselijk geweld en seksueel misbruik. Samen met haar partner Alexander Veerman en een aantal vrienden heeft het bestuur een lied laten maken dat eigenlijk heel goed weergeeft waar de Stichting voor staat.

Kunst kan namelijk heel erg goed helpen om je te uiten als dat wat van binnen leeft nog zo heel moeilijk gezegd kan worden, of helemaal geen woorden vindt.

Vaak is het in Nederland (nog) heel moeilijk om de juiste hulp te vinden. In de tussentijd vindt het onderbewuste allang een weg naar buiten. Veel vrouwen, mannen en kinderen laten allang op creatieve wijze zien wat er aan emoties leeft. Door te schilderen, muziek te maken, te dansen, door middel van fotografie, noem het maar op, uiten mensen zich wel. Of je nou ingrijpende dingen meemaakt in je thuissituatie of na oorlogssituaties, of op school op je werk, Kunst kan helpen. Dat is de overtuiging van onze Stichting en daarom doen we ons werk. We willen bewustzijn creëren bij burgers, professionals en bij bestuurders.

Onze permanente tentoonstelling kan ook daarbij een middel en een doel zijn. We hopen nog langere tijd daarbij behulpzaam te zijn. Als je meer wilt weten of iets wilt delen kun je met ons contact opnemen via onze website.

Schilder mij | Kunst uit geweld – Tekst: Rikkert Zuiderveld – Muziek: Marcel & Lydia Zimmer